Успешно участие на изложението LogiMAT 2015

От 10 до 12 февруари 2015 г. фирма Blickle отново взе участие в едно от най-значимите изложения за интралогистика в света, LogiMAT в Щутгарт.

Акцентът беше специално конструирания за LogiMAT демо автомобил със самостоятелно разработената от Blickle концепция за задвижване. Електрическите колела намаляват значително силите, необходими за задвижване. Високата товароносимост на ролките Blickle позволява от друга страна транспортното средство да се придвижва и да маневрира контролирано дори и при голямо натоварване.

Посетителите проявиха голям интерес и към изложените ролки Blickle с барабанна спирачка и обратно действаща аварийна спирачка. Те се отличават с голямо спирачно действие при същевременно малък разход на сила. Спирачките се задействат с различни възможности за управление, като лостов механизъм или въже. Благодарение на затворения корпус спирачните челюсти са максимално защитени от корозия и замърсяване, което гарантира действието на спирачката независимо от наличието на влага или замърсяване на пътното платно. Двете спирачни системи са налични както под формата на въртящи, така и под формата на фиксирани ролки и намират приложение като работна и ръчна спирачка преди всичко при транспортните средства с по-голяма товароподемност.

Равносметката на управляващия съдружник Райнхолд Бликле в последния ден от изложението беше положителна: „Щастливи сме от многобройните проведени разговори със заинтересовани лица и клиенти и успяхме да създадем множество интересни контакти по време на изложението.“