Focus Special Mention - Награда

MOVE получава наградата на Design Center Баден-Вюртемберг

На 26 септември 2014 г. в Лудвигсбург пластмасовата двойна ролка MOVE на Blickle беше отличена и с още една награда. Международната награда за дизайн, връчена в Баден-Вюртемберг, известна още като Focus Open, за Blickle е поредна награда за дизайн след Red Dot Award.

MOVE спечели „Focus Special Mention“ в категорията „Оборудване на медицински съоръжения“. От представените общо 230 продукта само 31 бяха отличени с наградата „Focus Special Mention“. Освен това 13 продукта получиха приза „Focus Gold“, а 35 продукта - „Focus Silber“. Специалното при Focus Open е това, че се става въпрос за държавна награда, която се връчва от Министерството на финансите и икономиката. Отличените конкурентни продукти вече могат да бъдат видяни в Museum Information Kunst (MIK) в Лудвигсбург. Изложбата представя победителите в тазгодишния Focus Open и ще продължи до 9 ноември 2014 г.

Пластмасовата двойна ролка е разработена в сътрудничество с реномирана агенция за дизайн в Пфорцхайм. Благодарение на гладката повърхност ролката MOVE се почиства лесно и отговаря на всички хигиенни изисквания в медицината. Ролката се отличава с малък радиус на въртене и компактна монтажна височина. MOVE се предлага в два размера с диаметър на колелото 125 мм и 150 мм, в различни цветови варианти и с голям избор от възможности за фиксиране.