Посещение-на-ученици-от-ГИ-Хехинген

Ден на отворените врати за ученици - на френски език

За Федерална република Германия Франция е един от най-важните
търговски партньори. Във фирма Blickle в Розенфелд през изминалата седмица учениците от професионалната гимназия Хехинген имаха възможността да се информират за значението на германско-френските отношения за икономиката.


По инициатива на германо-френския младежки офис компаниите организират дни на отворените врати и посрещат ученици. Дениз Бликле, член на ръководството на Blickle Räder+Rollen, е французойка и изяви специално желание да участва в този проект. Така 17 ученика от бизнес гимназията, както и от гимназията по социология в Хехинген посетиха компанията заедно с учителя си по френски език Дитмар Емперле.

Чрез презентация на френски език мениджърът в отдел "Износ", Франк Люе, представи бизнес отношенията с Франция и разведе учениците из компанията. Производството е съсредоточено само в Розенфелд. Служителите от експортния отдел комуникират на френски език с представителството на Blickle във Франция и с канадски търговски компании във Франция. В заключителната дискусия учениците задаваха въпроси на френски език и така имаха възможност да докажат познанията си по езика.

Ако имате въпроси по темата за образованието, на Ваше разположение са служителят в отдел "Човешки ресурси" Томас Катц и DH студентката Линда Вайсер. През изминалата година Линда Вайсер завърши стаж в чужбина и сега може да разкаже на учениците от собствен опит, колко важно за професионалния живот е владеенето на чужди езици.