Новини-Разширяване на склад с високи стелажи

Най-високата строителна площадка в Цолерналбкрайз върви по график

Както вече беше съобщено, фирма Blickle Räder+Rollen строи нов, втори склад с високи стелажи и така отново утвърждава централата си в Розенфелд. Новият склад с високи стелажи с обща височина от приблизително 40 метра ще се издига с още 13 метра над построения преди пет години склад за палети.

Към момента строителните работи в индустриалната зона на Розенфелд - Дорнбрунен вървят изцяло по график. Изграждането на строителния обект започна още в началото на май с изготвянето на изкопа за полагане на фундаментната плоча и спринклерния резервоар. През юли за фундаментната плоча с дебелина 80 см бяха използвани 1500 кубични метра бетон, което отговаря на количеството бетон за над 20 еднофамилни къщи. Понастоящем се инсталира стоманената конструкция на стелажите, за да може след това да се монтират елементите на покрива и стените. За целта са необходими приблизително 1300 тона стомана. След това от октомври се планират монтажа на лентовите транспортьори, както и инсталирането на трансманипулаторите.

Завършването на строителния обект е планирано евентуално за края на тази година, така че съоръжението да може да заработи от началото на 2016 година. С това разширяване на напълно автоматизирания склад с високи стелажи компанията се ориентира към бъдещето: складовият капацитет в Розенфелд ще се увеличи с над 28 000 места за палети до 43 000 места.