Blickle в енциклопедията “The Best of German Mittelstand”

Под заглавието „The Best of German Mittelstand“ икономическото издателство в Кьолн Deutsche Standards EDITIONEN представя два тома на английски език в рамките на тазгодишния, посветен на икономиката ден в рамките на конференцията на посланиците, състоял се на 25 август 2015 г. в дипломатическата служба в Берлин. Публикациите представят близо 100 избрани предприятия, служещи за пример за успешно и отговорно предприемачество и така ни позволяват да надникнем ексклузивно в света на уникалната немска корпоративна среда.

Томът „THE FAMILIY BUSINESSES“ се базира на „Енциклопедия на германските семейни предприятия“ от 2014 г. и представя близо 100 семейни предприятия с най-същественото от тяхната история, управление, семейно влияние, основни производствени и стратегически координати и обществен ангажимент.

Томът „THE WORLD MARKET LEADERS представя близо 100 подбрани германски предприятия, които претендират да са световни пазарни лидери. Целта на изданието е да фокусира и в международен аспект вниманието върху средните предприятия, които са се утвърдили на световния пазар като „най-добрите сред най-добрите“ в своя пазарен сегмент. Томът следва „Енциклопедията на немските лидери на световния пазар“, чието ново издание излезе през пролетта на 2015 г.

Както и в немските издания на енциклопедията, фирма Blickle присъства и в тези два тома. Като номер три сред най-големите световни производители на колела и ролки компанията се разви през изминалите 60 години от дребен производител на колела за ръчни колички до световен играч с над 750 служители по целия свят.