Награда Red dot

Пластмасова двойна ролка е отличена с международна награда за дизайн

Фирма Blickle от Розенфелд впечатли 40-члената експертна комисия на Red Dot Award 2014 с високо качество на дизайна на своята нова пластмасова двойна ролка Move.

В рамките на тазгодишния конкурс международното специализирано жури дискутира и оцени 4 815 предложения от 53 нации. Move получи желания знак за качество Red Dot в категорията за продуктов дизайн.

Конструкторите на компанията са разработили новата ролка съвместно с агенция за дизайн. Така форма и функция са оптимално съчетани помежду си. За максималния комфорт на движение се грижи работна повърхнина от термопластичен полиуретан, който спомага за намаляване на шумовите емисии до минимум. За да се отговори също така и на хигиенните изисквания в областта на медицината, ролката се предлага както в устойчив на ръжда вариант, така и в електропроводим модел.

Нарастващото търсене на пластмасови ролки провокира фирма Blickle да инвестира в собствено производство на пластмаса. И тази стратегия се оказа успешна. През изминалите години оборотът нарастваше непрекъснато. Положителното възприемане на пластмасовата двойна ролка на пазара се потвърждава не на последно място и от наградата за дизайн. На 7 юли 2014 в Есен беше отпразнуван финалът на реномирания международен конкурс за продукти: връчването на Red Dot Award. В рамките на изложбата на победителите в музея Red Dot пластмасовата двойна ролка ще може да бъде видяна от широката публика в продължение на четири седмици. След това ролката ще бъде прместена в постоянната изложба на фирмата.