От сериите колела и ролки имате директен достъп до съответната страница в онлайн каталога. При всички серии колела на следващите страници ще намерите подходящите въртящи и фиксирани ролки. В онлайн каталога можете да извикате детайлите за продукта посредством таблиците и да поставите удобно продукта в кошницата.

Асортимент

Апаратни колела, апаратни ролки и дизайнерски ролки

 • Апаратни колела и ролки

  Апаратни колела и ролки

  Леки апаратни ролки и апаратни колела предимно за приложение на закрито. Те са пригодени за скорост до 3 км/ч. Типичните приложения на апаратните ролки се срещат при медицинските уреди, щендерите за дисплеи или големите кухненски уреди.

 • Пластмасови ролки

  Пластмасови ролки

  Пластмасови ролки и колела със съвременен дизайн за медицинска апаратура, мебели и транспортни системи. Работната повърхнина на пластмасовите колела е от нечуплив, термопластичен гумен еластомер с твърдост 85° Shore A.

Гумени колела и ролки

 • Колела и ролки със стандартна гума от плътен каучук и гумена работна повърхнина

  Колела и ролки със стандартна гума от плътен каучук и гумена работна повърхнина

  Ролки от плътен каучук и термопластични гумени ролки за щадящо пода и безшумно приложение. Колелата от плътен каучук са универсално приложими. Термопластичните гумени колела се отличават с минимално съпротивление при търкаляне и въртене.

 • Колела и ролки с гума от мек каучук и с гума от двукомпонентен плътен каучук

  Колела и ролки с гума от мек каучук и с гума от двукомпонентен плътен каучук

  Ролки от плътен каучук и ролки от мек каучук за максимален комфорт на движение при неблагоприятни подове. Колелата от плътен каучук и тези от мек каучук са устойчиви на множество агресивни среди.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и гума от еластичен плътен каучук

  Колела и ролки с висока товароносимост и гума от еластичен плътен каучук

  Най-подходящи за голямо натоварване са ролките и колелата с висока товароносимост и високо еластичните гумени колела. Когато се изисква изключително висока товароносимост се прилагат двойните ролки с висока товароносимост.

Колела и ролки с пневматичен гумен бандаж и супереластичен гумен бандаж

 • Колела и ролки с пневматична гума

  Колела и ролки с пневматична гума

  Въртящи и фиксирани ролки с каучукови колела с пневматична гума за максимално щадене на пода. Пневматичните гуми се предлагат със зиг-заг профил или с надлъжен профил и могат да се използват както на закрито, така и на открито.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и гума от супер еластичен плътен каучук

  Колела и ролки с висока товароносимост и гума от супер еластичен плътен каучук

  Колела и ролки с висока товароносимост и жилава, армирана със стоманена тел сърцевина на гумата. Като алтернативен вариант се предлага 3-компонентна гума с високо еластичен междинен слой.

Полиуретанови колела и ролки

 • Колела и ролки с работна повърхнина от отлят под налягане полиуретан

  Колела и ролки с работна повърхнина от отлят под налягане полиуретан

  Въртящи и фиксирани ролки с полиуретанови колела от отлят под налягане, термопластичен еластомер, изключително ниско изтриване и незначително съпротивление при търкаляне. Работната повърхнина на полиуретановите колела е с много голяма химическа устойчивост на множество агресивни среди.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Softhane®

  Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Softhane®

  Ролки и колела с висока товароносимост от зелен, изготвен по метода на реактивното инжекционно отливане полиуретанов еластомер 75 ° Shore A. Дебелата, еластична работна повърхнина Blickle Softhane® осигурява изключително голям комфорт на движение.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Extrathane®

  Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Extrathane®

  Ролки и колела с висока товароносимост от светло кафяв, изготвен по метода на реактивното инжекционно отливане полиуретанов еластомер 92 ° Shore A. Работната повърхнина Blickle Extrathane® показва голямо съпротивление срещу срязване и разрастване на пукнатина и освен това е устойчива на износване.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Besthane® Soft

  Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Besthane® Soft

  Ролки и колела с висока товароносимост от изготвен по метода на реактивното инжекционно отливане полиуретан Blickle Besthane® Soft 75° Shore A за много ниско съпротивление при търкаляне.

 • Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Besthane®

  Колела и ролки с висока товароносимост и отлята полиуретанова работна повърхнина Blickle Besthane®

  Ролки и колела с висока товароносимост от изготвен по метода на реактивното инжекционно отливане полиуретан Blickle Besthane® 92° Shore A за много голямо, динамично натоварване.

Полиамидни и полипропиленови колела и ролки

 • Полиамидни колела и ролки, полипропиленови колела и ролки

  Полиамидни колела и ролки, полипропиленови колела и ролки

  Полиамидни колела и полипропиленови ролки от висококачествена, нечуплива пластмаса. Колелата се движат изключително лесно по гладки подове. Също така, за гарантиране на безшумен ход се доставя и серия шумозаглушаващи колела с гумен междинен пръстен.

 • Полиамидни колела и ролки с висока товароносимост

  Полиамидни колела и ролки с висока товароносимост

  Ролки и колела с висока товароносимост от полиамид или силно компресиран лят полиамид. Корпусите за ролки с висока товароносимост се предлагат от здрава, пресована стоманена ламарина или в много здраво, заварено изпълнение.

Чугунени и стоманени колела и ролки

 • Чугунени колела и ролки

  Чугунени колела и ролки

  Ролки и колела от сив чугун или сферографитен чугун за много голямо натоварване. Чугунените колела са изключително устойчиви на износване и нечувствителни на масла.

 • Колела и ролки от плътна стомана с много висока товароносимост

  Колела и ролки от плътна стомана с много висока товароносимост

  Ролки и колела с висока товароносимост от плътна стомана, изключително устойчиви на натиск и износване за много големи натоварвания. Опъващите свойства и твърдостта на колелата от плътна стомана остават непроменени в широк температурен диапазон (-100 C° до +300 C°).

Колела и ролки с реборд

 • Колела и ролки с реборд

  Колела и ролки с реборд

  Колела и ролки с реборд, от стомана, сив чугун или лят полиамид за различни стандарти при релсите. Колелата с двоен реборд се доставят от лят полиамид и от плътна стомана.

Ролки с вилки от неръждаема стомана

 • Ролки от неръждаема стомана

  Ролки от неръждаема стомана

  Ролки от легирана стомана с корпус от висококачествена, неръждаема хромникелова стомана. Предлагат се с колела от полиамид, полиуретан или гума.

Устойчиви на високи температури колела и ролки

 • Устойчиви на високи температури колела и ролки

  Устойчиви на високи температури колела и ролки

  Устойчиви на високи температури ролки и колела за приложение в широк температурен диапазон. Работната повърхнина е от устойчив на високи температури плътен каучук или силиконова гума, респ. материалът на колелото е от устойчив на високи температури полиамид, фенолна смола или чугун.

Подресорни ролки

 • Подресорни ролки с висока товароносимост

  Подресорни ролки с висока товароносимост

  Подресорни въртящи и фиксирани ролки с висока товароносимост и пружинно амортизиране за особено голям комфорт на движение също и при по-висока скорост. Предлагат се със стоманена пружина, полиуретанова пружина или патентована конструкция от пластинчати пружини с още по-добри амортизиращи свойства.

Компактни и компенсиращи ролки

Направляващи ролки

 • Направляващи ролки

  Направляващи ролки

  Направляващи ролки от полиуретан или полиамид с различни диаметри за най-разнообразни области на приложение. При специфични изисквания на клиента могат да бъдат реализирани специални решения направляващи ролки.

Ролки за нископовдигачи и колела за високоповдигачи

 • Колела и ролки за нископовдигачи, високоповдигачи и други индустриални колички

  Колела и ролки за нископовдигачи, високоповдигачи и други индустриални колички

  Ролки за подемни колички и колела за нископовдигачи, от полиамид, респ. с работна повърхнина от полиуретан. Ролките за нископовдигачи се доставят с или без лагеруване със сачмен лагер.

Задвижващи и фланцови колела

 • Задвижващи и фланцови колела

  Задвижващи и фланцови колела

  Задвижващи колела, колела за високоповдигачи и бандажи с работна повърхнина от полиуретан, респ. с гумен бандаж. В зависимост от серията колела работната повърхнина е отлята плътно върху тялото на колелото, респ. върху стоманен обръч, пресована или вулканизирана.

Бандажи